BROWNIES

Receptů na brownies je na internetu plno, ale já se konečně dostala do finální verze toho svého. Vždycky se mi líbily recepty na brownies z fazolí, ale tentokrát jsem se rozhodla proten z rýžové mouky – protože je prostě pro mě jeden z těch nejlepších.

Recept

170g hladké rýžové mouky
2 PL lněných drcených semínek + 6 PL vody
40g raw kakaa
170 ml rostlinného mléka + navíc podle konzistence
3 PL ořechového másla/oleje
1 ČL KPDP bez fosfátu
1/2 ČL sody
1 ČL skořice
1 ČL perníkového koření
1/4 ČL himalájské soli
2-3 PL medu/sirupu (či jiného sladidla)
80g pravé hořké nasekané čokolády 
+ oříšky (nejlepší jsou pekanové, čokoláda na ozdobu)

Postup

Na začátku si nejprve rozdrtíme dvě polévkové lžíce lněného semínka nebo použijeme už drcená, a zalijeme šesti polévkovými lžíci vody. Takto připravenou směs necháme nabobtnat cca 10 minut a déle. Přes síto přesypeme rýžovou mouku, přidáme nepražené kakao, kypřící prášek bez fosfátu, jedlou sodu, skořici, perníkové koření a špetku himalájské soli. Do druhé mísy dáme rostlinné mléko, ořechové máslo, sladidlo a přidáme nabobtnalá lněná semínka. 

Suché a mokré ingredience pořádně promícháme, aby se spojily a vzniklo těsto. Nakonec do těsta přidáme nasekanou kvalitní hořkou čokoládu. 

Keramickou misku si lehce namokříme vodou nebo olejem, aby se pečící papír hezky přilepil k misce. Připravené těsto nalijeme na pečící papír a rozetřeme rozvnoměrně do okrajů po celé délce misky. Nakonec posypeme kouskami hořké čokolády a nasekanými oříšky. Nejlépe chutnají pekanové, ale dají se použít jakékoli i jakékoli zdobení. Nemám ráda přeplácané zdobení, takže dvě ingredience si myslím, že jsou ideální. 

Tak dobrou, a nezapomeňte na utření čoko koutků pusy! 
(tip)

Napsat komentář