KOKO-ČOKO KOLÁČ

Taky máte tak moc rádi kokos? A kokos s čokoládou? Jo, to je to správný spojení. Všechno, co je kokosové, bylo pro mě vždycky dobré. A všechno, co je čokoládové, pro mě bylo dobré krát dva. Tudíž kokosový koláč s čokoládou aka bounty koláč je to pravé “nebíčko” v puse.

Bounty koláč se to jmenuje podle bounty tyčinek, které určitě každý dobře zná. Ta chuť je velmi podobná, kromě korpusu, který tyčinka neobsahuje. Proto jsem se rozhodla, ho pojmenovat koko-čoko koláč. Bounty jsem použila, aby si lidé představili chuť koláče. Vlastně nemám ani povolení nazvat ho bounty koláč, protože ten stejně nejlépe vystihla Janina z její skvělé kuchařky https://cukrfree.cz/. Ne každý si ale potrpí na životu bez cukru, i když to může být třeba výhra, lidé mají být odlišní.

Tím chci taky říct, že tento koláč se skládá ze surovin, které se dají běžně nakoupit v obchodě za pár korun. Také z toho trochu cítíte Láďu Hrušku? Haha.

 

Z profilu.

 

INGREDIENCE

Korpus:
1 hrnek ovesné mouky
3 PL rozpuštěného másla
½ hrnku strouhaného kokosu
libovolné sladidlo
trocha vody

Náplň:
2 vaničky tvarohu
1 hrnek strouhaného kokosu
1 vajíčko
libovolné sladidlo

Poleva:
Vysokoprocentní čokoláda
1 PL másla

POSTUP

Smícháme ingredience na korpus do hmoty, kterou namačkáme na dno libovolné formy. Připravíme si náplň, kterou smícháme nebo promícháme mixérem a nalijeme na korpus. Takto připravené dvě směsi dáme péct na 180 °C, dokud okraje nezačnou trochu zezlatávat. Dáme pozor na to, aby okraje nebyly moc připečené. Dort se může zdát neupečený, ale to vůbec nevadí. Mezitím si připravíme polevu, kde rozehřejeme ve vodní lázni máslo a nalámanou čokoládu. Poté, co se korpus a náplň dopečou, nalijeme čokoládu navrch a necháme vychladnout. Dort dáme ztuhnout a odležet do lednice.

 

Pěkně na talířku.

10 minut po vyndání z lednice.

Napsat komentář