KREKRY Z ČERVENÉ ČOČKY

Víte, co mám vážne ráda? Yes Chips! Dlouho jsem chtěla přijít na nějaký podobný recept, a myslím, že jsem se alespoň trochu trefila. Když mám mnoho zkoušek ve škole, tak jsem nervózní a ráda si při učení něco dávám k jídlu. Třeba tyhle čočkové krekry, které jsou dobré jen tak samotné nebo s nějakým dipem a pomazánkou.

INGREDIENCE
1 hrnek červené čočky (=250ml)
2 hrnky vody
100 g ovesné mouky
1 ČL bramborového škrobu
3-4 PL olivového oleje
1 ČL PDP
1 ČL soli
koření a semínka podle chuti

POSTUP
Dáme vařit čočku se dvěma hrnky, dokud se čočka nerozvaří. Tu poté necháme zchladnout. Mezitím si troubu předehřejeme na 180 C a čočku rozmixujeme na pastu. Ovesné vločky rozmixujeme na mouku, přidáme veškeré zbylé ingredience a přidáme k čočkové pastě, ze které prohněteme hutné těsto. Těsto pomocí mouky rozválíme rovnoměrně cca na dva centimetry vysoké po celém plechu vyloženém pečícím papírem. Na těsto můžeme použít různá semínka a koření na posypání. Například uzenou, pálivou, sladkou papriku, chilli, sezamová semínka nebo kmín a další. Těsto rozkrájíme na libovolné tvary a dáme péct, dokud těsto nebude křupavé. Necháme krekry vychladnou a rozlámeme na kousky.

Napsat komentář