MĚKKÉ OVESNÉ SUŠENKY S ČOKOLÁDOU

Víte, v čem jsou sušenky bezva věc? Že když nutně potřebujete zahnat chuť na sladké po obědě, stačí jedna malá sušenka. A nepotřebujete si vybírat mezi obědem a bábovkou. V tom mám sušenky vážně ráda! 

Já mám sice ráda takové ty, co hezky křupou a můžete je zapít šálkem kávy. Ale i ty měkké přijdou někdy vhod (Třeba, když nemáte kávu?). Ne, když jsou plné oříšků a čokolády, tak okouzlí každého.

Často, když brouzdám po internetu, tak si pokaždé říkám, že nechápu, proč se k receptům vůbec něco píše. Protože je přeci jasné, že jediné, co mě zajímá, je jídlo. “Ale když ono by to bylo takový suchý!”

Takže já posílám svůj první recept na sušenky (ty měkké) do světa.

Recept 
(cca 20 malých sušenek)

1 hrnek jemných bezlepkových ovesných vloček
 1/2 hrnku hladké pohankové mouky
1/2 hrnku hladké ovesné mouky
1/2 hrnku oříškového másla
2 PL rozmixovaných chia semínek + 8 PL mandlového mléka
1/4 – 1/2 hrnku sladidla (kokosový cukr, sirupy, med atd.)
1/2 ČL skořice
1/2 ČL jedlé sody
1/2 ČL kypřícího prášku bez fosfátu
1/2 ČL vanilky
špetka himalájské soli
mandlové mléko dle konzistence
3 řádky nasekané hořké čokolády
1/2 hrnku nasekaných oříšků (lískové, arašídové, atd.)

Postup

Nejdříve si v mističce smícháme rozmixovaná chia semínka, ke kterým přidáme mandlové mléko a necháme odstát. Poté smícháme v jedné misce suché ingredience (mouka, vločky, skořici, jedlou sodu, kypřící prášek, sůl, čokoládu a oříšky). V druhé misce smícháme oříškové máslo se sladidlem, vanilkou a trochou mandlového mléka. K tomu pak přimícháme vytvořený gel z chia a promícháme. Nakonec vše smícháme dohromady a vytvoříme hutné těsto. Pokud se nám těsto zdá příliš tuhé, pomůžeme si mandlovým mlékem. Lepší je nechat těsto poté chvíli v lednici a až potom tvarovat sušenky, ale není nutné. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů. 

Tahle zbyla.

Napsat komentář