RAW TAHINI A KEŠU KULIČKY

Raw je syrová, živá strava, která se nijak tepelně neupravuje a tvoří se jen z “čerstvých” surovin. Úplně nevím, jestli se těm tahini kuličkám může říkat raw, když jsou z kukuřičných lupínků, asi ne, ale tak je sem přidám také. Vždycky když mám děsnou chuť na sladké a nemůžu se ho zbavit, tak je tohle jedna z těch nejlepších věcí, co znám! Ty jsou tak sladké, tak dobré a přitom zdravé. Čokoláda to sice není, ale člověk nemá vždycky chuť na čokoládu, že jo.

Hodí se taky na cesty, na výlety a tak, protože je stačí vzít do krabičky, nemusí se krájet a jíst se mohou rukama. Určitě mám v záloze ještě další raw kuličky, o který bych se s vámi chtěla podělit, ale to zase někdy příště.

INGREDIENCE

Tahini kuličky

Těsto:
150g kukuřičných lupínků
4 PL tahini pasty
2 PL kakaa/karobu
1 PL medu/sirupu/stévie,…
5-6 PL mléka dle výběru (podle konzistence)
špetka himalájské soli

Na obalení:
kukuřičné lupínky, sezam, nasekané oříšky, kokos,…

POSTUP

Kukuřičné lupínky rozmixujeme, přidáme zbylé ingredience a podle konzistence přilijeme mléko. Z těsta uděláme kuličky a obalíme podle libosti. Kuličky je dobré uchovávat v lednici.

INGREDIENCE

Kešu kuličky

Těsto:
1 hrnek kešu oříšků
1/2 hrnku datlí
2 PL kakaa/karobu
1 ČL vanilky
1 odměrka proteinu (vanilka, čokoláda, oříšek)
špetka soli

Na obalení:
kokos, nasekané oříšky, kakao, karob,…

POSTUP

Datle zalijeme teplou vodou a necháme odležet. Mezitím si rozmixujeme kešu a přidáme zbylé ingredience. Datle po odležení slijeme a rozmixujeme dohladka. Datlovou pastu poté přimícháme ke zbylým surovinám. Z těsta vytrvarujeme kuličky a obalíme. Uchovávejte nejlépe také v lednici.

 

Napsat komentář