SUŠENKY S ČOKOLÁDOU

Jestli mám vybrat moje nejoblíbenější sušenky, tak tradá tady jsou. Nejlepší je, že je podle receptu můžete obměňovat a nahrazovat jinýma surovinama. Třeba vyměnit různé mouky za jiné, oříšky, přidat ovoce, prostě tak, jak se vám zlíbí. Ale tyhle měli být zdravější alternativou k “americkým cookies”, ale to se ve zdravé variantě úplně nedaří, protože by tam musela být tuna cukru a tuna tuku. Ale já mám stejně tyhle nejraději!

INGREDIENCE

2 odměrky vanilkového proteinu (lze nahradit moukou, nebo nedávat vůbec)
200g žitné, špaldové nebo pšeničné celozrnné mouky
150g ovesné mouky
1 vajíčko
50g ghí nebo kokosového másla
2-3 PL medu
1/2 PL třtinového cukru (nemusí být)
3/4 ČL sody
3/4 ČL PDP
3/4 ČL himalájské nebo mořské soli
1 ČL vanilky
nasekané arašídy, mandle, lískové oříšky (2 hrsti)
nasekaná vysokoprocentní čokoláda (2-3 řádky)

POSTUP

Jako vždycky suché ingredience i s oříškama a čokoládou přimícháme k mokrým dohromady a prohněteme těsto. Těsto přikryjeme potravinářskou fólií a dáme na chladné místo odležet cca 12 hodin. Poté necháme těsto povolit, znovu prohněteme a vytvarujeme kuličky, které mírně splácneme a dáme péct na 180 C cca 15-20 minut.

 

 

 

 

Napsat komentář