ZÁKLADNÍ RECEPT NA ČÍSKEJ

Určitě každý znáte cheesecake, já jsem dneska sepsala recept na ten můj – čískej.

Dlouho jsem se rozmýšlela, jaký ze svých receptů číských sem napíšu. Nakonec jsem se rozhodla pro ten základní, protože se dá různě obměňovat podle chuti.

Cheesecake je tvarohový dort, který by měl správně obsahovat korpus z máslových sušenek, másla a cukru. Náplň se pak tvoří z Mascarpone nebo sýru Philadelphia. Ten můj to ale neobsahuje, protože je to přece můj čískej. Každý zná cheesecake z New Yorku. První byl ale upečen ještě ve starém Řecku. Také se podával sportovcům jako zdroj energie při prvních olympijských hrách.

INGREDIENCE:

Korpus:
1,5 hrnku jemných ovesných vloček
4-5 PL (polévková lžíce) arašídového másla/másla
sladidlo dle výběru (med, sirupy, flavdrops, cukr…)
trocha vody

Náplň:
2 vaničky plnotučného tvarohu
1 vanilkový pudink
1 vejce
1 PL mouky dle výběru
sladidlo dle výběru
trocha vanilky

POSTUP:
V misce smícháme vločky, máslo a sladidlo. Vše řádně promícháme. Pokud se bude zdát směs málo lepivá, přidáme trocha vody. Tuto směs namačkáme na dno dortové formy. Necháme chvíli odležet. Poté si připravíme náplň, kterou vytvoříme smícháním tvarohu, vajíčka, pudinku, lžíci mouky a vanilky. Směs pořádně promícháme nebo promixujeme. Nalijeme na odleželý korpus a dáme do trouby. Pečeme na 180°C, dokud okraje nezačnou zlátnout. Dbejte na to, aby se okraje moc nepřipekly, nemusí být ani moc zlatavé. Dort se možná bude zdát nedopečený, hlavně ve středu. Po upečení necháme dort vychladnout a dáme na pár hodin do lednice, aby ztuhl a odležel se.

 

Po vyndání z trouby.

 

To vezmu rovnou vidličkou, ne?

 

Jako nevím proč, ale dokážu si ho dát k snídani, obědu i večeři. Whoops.

Tak čau v kuchyni!

Napsat komentář